Kızarmış deniz tarağı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Harika bir bayram tarifi ile sizlerleyim. Bugün Malik Teyze bizim için tavada köfte yaptı ve böylece fırında et pişirme tabusunu kırdım.

Karnıyarık sevenler diğer karides tarifime buradan, biraz farklı bir tarif için karides cheddar tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

Bu tarifi okurken büyük ihtimalle Ayvalık yolunda olacağım. Yeni tariflerde görüşmek üzere Sevgiler…

Kızarmış pilav tarifi için malzemeler

6 patlıcan
1 su bardağı suyu pişirmek için
Patlıcan için kızartma yağı

İç harç için:

300 gram kıyma
2 orta boy soğan
2 domates
2-3 demet maydanoz
tuz
karabiber

yukarı:

3 yeşil biber
2 domates

Kızarmış pilav tarifi nasıl yapılır?

1- Patlıcanı soyun ve bol yağda çapraz çizgi olacak şekilde kızartın. Kızaran patlıcanları tavaya dizin.
2- Yemeklik soğan ve domatesi yemeklik doğrayın. Soğanı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile soteleyin.
3- Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
4- Domatesleri, tuzu ve karabiberi ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
5- Domatesler yumuşayınca ocağı kapatın ve maydanozu ekleyip karıştırın.
6- Hazırladığınız harcı kızarmış patlıcanın içine doldurun. Patlıcanın yanına bir su bardağı su ekleyin.
7- Patlıcanı domates ve biberle süsleyin ve kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın