Çorba severler için en lezzetli çorbayı yapıyoruz
Kızarmış arpa şehriye ile yoğurt sosu yapmak için önce arpa şehriyeyi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Erişteler kızarınca başka bir tabağa alın, tava sıcaklığından dolayı renkleri koyulaşacaktır.
Çorbayı yaptığımız tencereye 2 kase yoğurt, 1,5 kaşık un ve bir yumurtayı kırıyoruz ve çırpma teli ile karıştırıyoruz.
4 su bardağı kadar su ekleyip karıştırın.
Kızarmış arpa şehriyeyi ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.
Kaynattıktan 5 dakika sonra. Çok kaynatıyoruz.
Çorbanın kıvamı koyu olursa kaynama noktasına sıcak su ekliyoruz.
Küçük bir tencereye zeytinyağını alıp kuru naneyi ekliyoruz, çok kızmadan hemen alıp çorbanın üzerine döküyoruz.
Çorbamız hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]