İşte harika bir hafta sonu daha geliyor. Tarafımız neşeli olduğu kadar hareketlidir. O tatildeyken ben tatildeymişim gibi görünse de ben oldukça aktif bir şekilde çalışmaya devam ettim. Güzel bir projenin son etabını bitirmek üzereyken iki yeni işe başladım.
Zaman zaman işten fırsat buldukça nefes almak için bazı anne tariflerine başvuracağım. Bilirsin, sıkılınca yemek yapanlara bırak yoğurdu.
Bezi, kurabiye ya da kızarmış hamur artık ne olursa olsun 🙂 Bu nefis tarifi yapın ama kendinizden çok misafirlerinize yedirin 🙂
Not: Evde yaş maya varsa 1 paket yani 40 gr ılık suda eritip 10 dakika mayalanmaya bırakın. Instant mayada una eklemeniz yeterli.
Hamurun kabarması için tava bol ve iyi ısıtılmış olmalıdır. Ara sıra tavayı hafifçe sallarsanız daha kabarık olacaktır.
Evde maya yok ne yapılır diyorsanız mayasız baget tarifine buradan ulaşabilirsiniz…
Unutmadan, mayalı hamur yapmanın püf noktalarını burada bulabilirsiniz 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Kızarmış Hamur Malzemeleri – Bezi Tarifi
- 1 paket instant maya 2 su bardağı su veya 1 su bardağı süt + 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4-4,5 su bardağı un 1 su bardağı kızartmak için sıvı yağ (hafif ayçiçeği)
Kızarmış Hamur – Bessey Tarifi Nasıl Yapılır?
Derin ve geniş bir yoğurma kabına unu alıp içine mayayı ekleyip karıştırıyoruz. Elinizle unun ortasını çukurlaştırın. Su, şeker ve tuzu ekleyip yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. Yoğurma kabının üzerini nemli bir bezle örtüp 35-40 dakika mayalanmaya bırakın. 1 bardak yağı büyük bir tavada ısıtın. Elinizi sıvı yağ ile yağlayın ve hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamuru elinizle hafifçe bastırarak açın ve kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]