Kızarmış kahvaltılık hamur (mayalı pankek) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bayram kahvaltılarında ailemizin en sevdiği lezzet yufkalardır. Mayasız ekmek de sevilse de mayalı ekmeğin yeri ayrıdır. Annem fırına gidip çiğ ekmek hamuru alırdı. Biz sokakta arkadaşlarımızla oynarken, kızartmadan sonra öğle yemeğine gelirdi. Peynir, zeytin ve karpuzla da durmadık 🙂

Bu tarifi iki gündür kahvaltıda yapıyorum. Hacim olarak dolgun ve fırından aldığımız ekmek hamurumuzdan daha lezzetli. Yumurta ve yoğurt içermediği için maya, un, su, tuz ve çok az şeker yeterli olacaktır.

Bardak ölçülerinde standart bir kupam yok çünkü şu an yazlıktayım. Bir bardak su genellikle 115 grama eşittir, ancak buradaki bardaklar daha büyüktür. Bu yüzden unu ve suyu tarttım.

Takipçilerim için ben de bardakla ölçerim ama istisnasız en iyi sonucu tartmak verir.

Şimdi hamuru kızartırken uymanız gereken diğer püf noktalarına geçelim, öncelikle hamur çok yağ istiyor. Yani kızartma yapacağınız tavanın yarısına kadar temiz yağ ilave edilmelidir.

Bir diğer önemli püf noktası da yağı iyice ısıtmak, eğer yağ iyi kızdırılmazsa hamur kabarmaz ve yağı emmez.

Son olarak hamur ters çevrilerek kızartılmalıdır. Sarığı bir taraftan bağladığınızda diğer tarafı çevirin. Sarığın bu tarafını bağladığında, diğer tarafını… Böyle altın sarısı kızartırsan efsane ekmeğin olur.

Aşk…

Kızarmış kahvaltılık hamur tarifi (mayalı pankek) için malzemeler

    600 gr un (4 su bardağı) 450 ml su (2 küçük su bardağı) 1 tatlı kaşığı tuz (6 gr) 1 kesme şeker 1 paket instant maya (10 gr)

Kızarmış kahvaltılık hamur (mayalı pankek) tarifi nasıl yapılır?

Unu derin bir karıştırma kabına alın. Bir paket maya ekleyin ve karıştırın. Tuz ve şeker ekleyin. Suyu ekleyip 5 dakika yoğurun. Kâsenin üzerini hafif nemli bir havlu veya streç film ile örtüp bir saat dinlendirin. Bir saat sonra kabaran hamuru yoğurun ve gazını alın. Elinizi sıvı yağ ile yağlayıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde veya yağlanmış mutfak tezgahına yayın ve bol kızgın yağda arkalı önlü çevirerek kızartın. Üzerine kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına alın. Ilık veya sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın