Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün size göstereceğim mantar sote tarifi her zaman yaptığımızdan farklı. Bunun sebebi ise soğan ve mantarların kavrulma sırasını değiştirmiş olmamızdır. Klasik şekilde yaptığım kızarmış mantar tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Bildiğiniz gibi kültür mantarlarının çok fazla tadı yoktur, bu nedenle genellikle kızartma sırasında çeşnilendirmek için farklı sebzeler veya krema kullanılır.
Mantarları ilk kızarttığınızda, sularını serbest bırakırlar, bu da onları yumuşak tutar ve lezzetlerine katkıda bulunur. Ardından ekleyeceğiniz ince kıyılmış soğan, mantar lezzetini bozmadan her yerinde çıtır çıtır oluyor. Damak tadınıza göre soğana ince kıyılmış bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Son olarak isterseniz kremayı sotelemeye yakın ekleyerek kremayı soteleyebilirsiniz.
Sote mantar ızgara etlerin yanına çok yakışıyor, ızgara bonfile tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kızarmış mantar nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- 400 gram kültür mantarı 1 orta boy kuru soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
sunucu için:
- İnce kıyılmış maydanoz
Kızarmış mantar nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Mantarları bir kase suya batırın, çıkarın ve temiz bir havluyla silin. Büyüklüğüne göre 2-4 parçaya bölün, yemeklik soğanı ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın. Mantarları ekleyin ve suyunu bırakana kadar kızartın. Rengi dönen mantarlara soğanları ekleyin, tuz ve karabiber ekleyin. Pembeleşene ve küçülene kadar kızartın. Servis tabağına aldığınız mantarlara kıyılmış maydanoz ekleyin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]