medyauzmani.com

Kızarmış Patates mi? – Benim favori yemeklerim

Kahvaltınızı değiştirmek istediğinizde size yardımcı olmanın harika bir yoludur. Bu tarifin birçok kullanımı vardır. Pasta, pide, pankek kullanma ya da davet masasında kullanma gibi farklı yöntemlerle de menünüze ekleyebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden başarılar.

Patatesleri yıkayıp tencereye alın.

Patateslerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Haşlanan patateslerin fazla suyunu süzüp soğumaya bırakın.

Soğuyan patatesin kabuğunu silerek iri parçalar kalmayacak şekilde ezelim.

Patatesler kullanıma hazır olduğunda soğanları soyup doğrayalım.

Tavaya yağı koyup ısıtalım, ardından soğanı koyup kısık ateşte kavuralım.

Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Ardından sosa tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım, siz baharat, kekik, pul biber gibi dilediğinizi ekleyebilirsiniz. Daha sonra hazır olan patatesleri koyun ve sosla iyice karışana kadar iyice karıştırın, ardından kızarmış patatesleri ocaktan alıp sıcak veya soğuk olarak servis edebilir ya da başka bir yerde kullanabilirsiniz.

Kullanacağınız alana bağlı olarak listedeki öğelerin sayısını değiştirebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın