Patlıcan yapmak için önce yapraklarını yıkıyoruz.
Patlıcandan alacalı kaçının ve parmak parmak kesin, önce ikiye bölün ve tekrar bölün ve istediğiniz büyüklükte kesin.
Acı suyunu çıkarmak için tuzlu suda bekletin.
Yağı bir tavada ısıtıp eti koyuyoruz.
Hayvan önce sulanır ve sonra tekrar toplanır.
2 soğanı küp şeklinde doğrayın
Eti yağında birkaç kez çevirip soğanları ekleyip hızlıca devam edip sarımsağı ekliyoruz.
Domatesi kesip ete ve salçaya ekliyoruz.
Tencerenin kapağını kapatın ve domates suyu azalana kadar pişirin.
Bir tencereye kaynar su koyun ve etler yumuşayana kadar 40-45 dakika kısık ateşte pişirin.
Yeşil biberi kesip yakındaki bir tencereye etin pişmemesi için koyuyoruz.
Kara biber ve tuz ekleyin
Patlıcanın suyunu sıkın ve suyunu kağıt havlu üzerine alın.
Patlıcanları sıvı yağ ile tavaya alıp tepsi serilmiş kağıt havlunun üzerine alıyoruz.
Kızarmış patlıcanları fırın tepsisine alıyoruz, etimizi ve suyunu döküyoruz.
Doğranmış domates ve biberle süsleyip önceden ısıtılmış 200 C fırında pişiriyoruz.
Pilav hazır olduktan sonra patlıcanla servis ediyoruz.
yemek ister misin 😋
Bu yemeği ocakta düz bir tavada pişirebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]