Merhaba sevgili arkadaşım,
Tarifler.net.tr’nın 11. yaş günü için yaptığım pastayı ilk fırsatta sizlerle paylaşacağımı söylemiştim. İstanbul’a döner dönmez kolları sıvadım. Yayınlanmayı bekleyen bir sürü tarif var, bir sürü tarif birikmiş, kitabın içindekiler için de teslim tarihi yaklaşıyor ama daha yolun başındayım 🙂 Neyse, inşallah bitiririm. yakında.
Bu tarifi hazırlarken dilerseniz farklı kırmızı meyveler de kullanabilirsiniz. Özellikle ekşi meyve kullanmanızı tavsiye ederim. Tabii yol kenarlarında veya bahçenizde bu kadar küçük ve lezzetli böğürtlenleriniz varsa mutlaka kullanmalısınız.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Frambuazlı Cupcake Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta 100 gr eritilmiş tereyağı (1 çay bardağı) 100 gr yoğurt (1 çay bardağı) 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 1 su bardağı yaban mersini
krema için:
- 1 paket labne peyniri (200 gr) 4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
Böğürtlenli kek tarifi nasıl yapılır?
Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın. Tereyağı ve toz şekeri şeker eriyene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Son olarak böğürtlenleri de ekleyip kaşıkla karıştırın. Muffin kağıtlarını muffin tepsisine yerleştirin ve hamuru yayın. 180 derece fırında 25 dakika (şiş batırınca kuruyana kadar) pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın. Soğuyan labneyi pudra şekeri ile şeker eriyip peynir kabarana kadar çırpın. Keklerin üzerine kremayı spatula yardımıyla yayıp böğürtlenlerle süsleyip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]