medyauzmani.com

Köfteli Buğday Çorbası – En Sevdiğim Yemekler

Buğday ve et çorbası yapmak için önce buğdayı tencereye alıp berrak su çıkana kadar yıkıyoruz.

Suyu ekleyip 10 dakika pişirin, 1 gece bu şekilde bekletiyoruz.

Köfte yapmak için 2 adet mandalina etini bir kaseye alıyoruz. Üzerine 1 küçük soğanı koyuyoruz, 1 yemek kaşığı kuru galeta unu, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Rendelediğimiz etlerin içinden bezelye şeklindeki etleri sıyırıp tavaya sıvı yağ döküp eti kızartıp kenara alıyoruz.

1 adet soğanı küçük küpler halinde doğrayıp bahçede sıvı yağ ve tuzu ekleyip soğanlar suyunu çekene kadar kavuruyoruz.

Buğdayı çorbada çok yumuşayana kadar pişiriyoruz. 10 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un ve bir yumurtayı bir kapta karıştırın. Yoğurt karışımındaki çorba suyunu alıp yoğurtlu karışımı ısıtıyoruz. Yoğurt karışımını yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekleyin.

Kızarmış et ve haşlanmış bezelyeyi ilave ediyoruz.Bu sırada kavrulmuş soğana 1,5 çay kaşığı kuru nane ekleyip karıştırıyoruz.

Nane karışımını çorbaya ekleyin ve karıştırın.

Köfte Buğday Çorbası hazır

yemek ister misin 😋

Köfte Mısır Çorbası Yapılışı Resimleri:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın