medyauzmani.com

Köfteli köfte – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Tariflerimi genellikle pazartesi, çarşamba ve cuma günleri yayınlıyorum. Önemli bir şey olmadıkça, bunu bozmamaya çalışıyorum. Yarın bütün gün dışarıda çekim yapacağım için Cuma gününün tarifini bugün için aldım 🙂

Yufkalı köfte, dondurucuda bekleyen milföy veya kıyma artıklarını değerlendirmenin zarif bir yoludur. 2 yufkadan 2 kişiyi iyice doyuracak kadar köfte çıkıyor. Kalabalık bir grup için hazırlayacaksanız kıyma ve et miktarını doğru oranlarda artırabilirsiniz. Çorba, salata ve tam size göre bir menü ile alın 🙂

Tarifi dün marketten aldığım taze yufka ile yaptım. Marketlerde satılan paketli yufkalardansa yufkacılardan aldığınız yufkalarla yapmanız daha doğru olacaktır. Yakınınızda şekerci yoksa ve marketten almak zorundaysanız hamuru katlarken fırça ile ıslatmanızı tavsiye ederim. Böylece fazla kurumayacaktır.

Aşk…

Köfte tarifi malzemeleri

    2 yufka 300 gr kıyma (orta yağlı) 1 orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 1 tutam maydanoz Tuz Karabiber

Sosu hazırlamak için:

    1 yemek kaşığı biber salçası (dolu dolu) 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı su tuz

Servis için:

Köfte tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Maydanozu ince ince kıyın. Kıymayı derin bir karıştırma kabına alıp içine tuz, karabiber ve diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. İlk yufkayı tezgaha alıp geniş tarafı size bakacak şekilde ikiye katlayın. Yufkanın geniş tarafına kek harcının yarısını eşit şekilde yayın ve rulo şeklinde sarın. Hamurun kenarlarını ıslatın, yapışmasını sağlayın ve eşit kalınlıkta 10 şerit kesin. 5 şişeden ikisini üst üste dizin ve fırın tepsisine dizin. Diğer hamura da aynısını yapın. Şişlerin üzerine biraz zeytinyağı gezdirip pul biberi ekleyin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Köfteler pişerken küçük bir sos tavasında tereyağı ve salçayı kavurun. Su ve tuzu ekleyip 1-2 dakika pişirin. Pişen köfteleri servis tabağına alın. Yoğurt, domates, biber ve salsa ile servis edilir.

Not: Hamurun resimdeki gibi daha fazla kızarmasını istiyorsanız fırının ızgarasını açık olarak 2-3 dakika daha pişirebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın