Buğulama hamsi, kışın kolayca yapabileceğiniz harika bir lezzet. Deneyen herkese bol şans
Buharda hamsi tarifi malzemeleri
- 1 kilo hamsi
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 orta boy soğan
- 2 orta boy kırmızı biber
- 2 yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz (hamsi için)
- 1 çay kaşığı tuz (sebzeler için)
Haşlanmış hamsi tarifi nasıl yapılır?
Öncelikle kuru soğanı alıp küçük küçük doğrayalım. Ardından yeşil biber, kırmızı biber ve sarımsağı doğrayalım ve hepsini fırın tepsisine yerleştirelim. Tuzu ekleyip homojen bir şekilde yayılana kadar karıştıralım.
Hamsilerimizi hazırlayalım, önce yıkayalım sonra temizleyelim. Derin bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, tuz, kimyon, acı biber ve salçayı ekleyip iyice karıştıralım. Daha önce hazırladığımız tepsiye sebzelerin üzerine hamsileri boşluk kalmayacak şekilde koyalım. Hamsileri önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim. Ve 40 dakika sonra fırından çıkan buğulanmış hamsi hazır. Şimdi eğlenelim.