Kola Şemsek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif tüyoları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Süzme peynirli pide, Gaziantep mutfağı, hafif yemekler, börekler, Kilis mutfağı, pide otları, pide, semsek, tarifleriniz
Çıkış tarihi: 03-06-2009
4 5 5 1
En güzel tarifleri ile tarifler bölümünüze renk katan Elif Hanım’ın ellerine ve emeğine sağlık.
colekek_semsegi
İçerik Tablosu
Sic Sic Kek Tereyağı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo süzme peynir 1 demet yeşil soğan 1 demet maydanoz 1 demet taze nane 1 taze kırmızı biber 1 yemek kaşığı pul biber 1 küçük çay bardağı tuz Zeytinyağı. Yağ geçirmez kağıt
Hamuru hazırlamak için:
- Yarım kilo un Bir paket yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker ve tuzlu su Unun aldığı kadar (kulak memesi gibi bir hamur olacak)
Yağlı tohum tarifi nasıl yapılır?
Hamurun tüm malzemelerini karıştırıp kulak memesi kıvamına getirin. Mayalanmasını bekleyin. Bu sırada yağı ısıtın ve yemeklik doğranmış soğanı içine atın. Kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip kavurmaya devam edin ardından lor, kırmızı biber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Tuz ilave edip ocaktan alın. Hamurdan cevizden büyük bir parça alıp merdane ile düzeltip ortasına hazırladığınız hamurdan koyup hamurun kenarlarını 1 cm kadar katlıyoruz. dışarıda. Tepsiye yağlı kağıt serip tepsiye dizip 175 derecede hamur iyice kabarıp kabarana kadar yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
Afiyet olsun… Aslında bu tarif Kilis ve Gaziantep yöresine ait. Ve hanımlar sadece iç harcını hazırlayıp sokaklarda ekmek fırınında yolları hazırlar ve gelirler. Tabii ki daha lezzetli olacak ama benim burada öyle bir imkanım yok. Ben de çaresini ev fırınımda pişirmekte buldum, peyniri severim, deneyin, çok lezzetli ve hafif bir yemek.
Hazırlayan: Elif Satman
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]