Kolay baklava tarifi evde baklava nasıl yapılır?
Günlerce çıtırlığını kaybetmeyen en lezzetli baklavayı yapıyoruz.
Baklava yapımı çok zor demeyin sistematik bir şekilde anlatarak kolayca yapıyoruz.
Önce hamuru çiziyoruz;
Oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu, yağı, sütü, sirkeyi ve yumurtayı bir kaba alıp elimizle sıkıyoruz.
Unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin, örtün ve 10 dakika pişirin.
Cevizleri mutfak robotunda orta kalınlıkta olana kadar öğütün.
Dinlenen hamurdan 60 adet ceviz alıp sarıyoruz, 15 gruba ayırıyoruz, üzerini kapatıyoruz.
Hamurun altına ve üstüne nişasta serpin ve kek kalıbı büyüklüğünde sarın, üzerine nişasta serpin ve tekrar biraz hamur koyun, toplam 15 beze yapın.
Aynı şekilde 15 beze daha hazırlıyoruz ve aralarına nişasta serpiyoruz.
Çok az yaptığımız hamuru merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
Hamuru tepsiye alıyoruz fazla kenarlar varsa bıçakla kesip kestiğimiz parçaları tepsiye alıyoruz.
Her tarafına ceviz döküyoruz
Bir başka parçayı da merdane yardımıyla açıp cevizleri tekrar döküyoruz baklavanın ilk yarısı bitecek şekilde.
Kalan 30 bezeyi 15’erli gruplara ayırıp açıyoruz.
Tüm açma işlemleri bittikten sonra baklavayı istediğiniz şekilde kesiyoruz.
Margarini eritiyoruz, kaynamaya başlayınca baklavanın üzerine kaynatmak için döküyoruz.
170 C’de kızarana kadar pişiriyoruz, ısıtılmış, 160 C’ye düşürüp 60-70 dakika pişiriyoruz. Pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Baklava şerbeti, şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın, ocağa alın ve 10 dakika pişirin, kaynatın, limon suyunu ilave edin ve 10 dakika pişirin.Çok kaynatıyoruz. Su sıcakken suyu yavaş yavaş normal baklavanın içine döküyoruz.
asla örtmüyoruz
Suyu alındığında servise hazırdırlar.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]