Tekrar merhaba! Sevgili Hilal bize harika bir tarif göndermiş, kendi tarifi, resimler de harika. Ellerinize ve emeğinize sağlık.
Dersler:
- Yarım su bardağı su Yarım paket makarna 3 yemek kaşığı et suyu (ev yapımı) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı un 2 diş sarımsak ½ çay bardağı elma sirkesi
İçerik Tablosu
Kolay baş ve ayak çorbası tarifi nasıl yapılır?
Yarım su bardağı suya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine makarnayı atalım ve pişirelim. Pişen erişte suyunu ayrı bir kaba boşaltalım, bu suya iki yemek kaşığı ilikli kemik suyu ekleyelim. 1 kepçe 2 yemek kaşığı un ile karıştırıp tencereye ilave edin. Ve kaynayana kadar sürekli karıştıralım ki top haline gelmesin. Çorba kaynayıp koyu bir kıvama gelince altını kapatalım. Sarımsağı rendeleyip sirkeye karıştıralım. Servis ederken gerekli miktarda sirke ekleyelim, istenirse kırmızı biberle tatlandırılabilir.
Afiyet olsun!
Tabii bu arada pişmiş makarnamızı da yiyebilirsiniz, dilerseniz sulu makarna veya salata yapabilirsiniz.
Not: Makarna suyunu başta çorbalar olmak üzere tüm yemeklerde kullanabilirsiniz. Çok vitaminli ve besleyici olacak.
Kanata hilal hava durumu
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]