medyauzmani.com

Kolay Fırında Közlenmiş Kış Patlıcan

Patlıcan közlemek hiç bu kadar kolay olmamıştı 👌👌

Genelde ocakta yaparım ama bu sefer yapamadım o yüzden fırında denemek istedim. Kolayca soyuluyor, tavsiye ederim. Tabii ki ahşabın aromasını vermeyecek ama fırında yapılan yemeklerin ne kadar lezzetli olduğunu hepimiz biliyoruz :))

Fırında Közlenmiş Patlıcan Tarifi için,

Öncelikle patlıcanları yıkayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.

Bıçakla 3-4 yer deliyoruz.

250°C’deki fırına veriyoruz. Pişmeye başlayınca patlıcanı bıçakla deldiğimiz yerden su kaynamaya başlıyor. Piştiğinden emin olduğumuzda fırını açıp kontrol ediyoruz. Pişmemişlerse biraz pişiriyoruz.

Fırından çıkardığımızda ilk ısıdan sonra bazen bıçakla uzun çizikler atıp sapından siliyoruz.

Ne kadar kolay çürüdüğünü göreceksin.

Daha sonra soğuyunca poşetlere koyup buzluğa atıyoruz.

Not: Aralarına da kızarmış kapya biber koyarsanız daha iyi olur. Elimde olmadığı için yapamadım.

Yemek ister misin 🌹 🍃

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın