Kolay İskender Tarifi için İskender eti bir gece önceden hazırlanır. Malzemeler uygun bir kapta ezilir, streç filme sarılır ve buzdolabında iyice soğumaya bırakılır.
Ertesi gün, 30 dk. Beklediğiniz İskender sayfa sayfa kesilmiş. Galiba işin en zor kısmı bu 🙂
İskender yaprakları sıvı yağ ile tavada pişirilir.
Ayrı bir tavada pideyi kızartın ve biraz tereyağı ile kızartın ve servis tabağına alın.
Pide kesilir, domates ve domates kavrulur. Tuz ve acıları değiştirilir, çok az su eklenir.
Pide ekmeğinin üzerine sos dökülür, pişmiş İskender Kebabın üzerine tereyağı sürülür.
Biraz karabiber eklenir ve iskenderin üzerine serpilir.
Kalan sosu ekleyin.
Kolay İskender servise hazır.
Hadi eğlenelim o zaman ☺️
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]