Kolay Ramazan Pidesi Tarifi (Ekşi Maya ile yapılır)

Daha önce paylaştığım Yoğurt Ekşi Maya tarifi ile yaptığım ramazan pidesi. Evde maya yoksa bu tarifle maya hazırlayabilir, en güzel ekmek ve pideleri yapabilirsiniz.

Evde Kolay Ramazan Pidesi Tarifi için önce unu derin bir kaba alıp ortasını açıp maya, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Daha sonra ılık su, süt, yağ ve çok yumuşak hamur mevcuttur.

Fermente etmek bir saat sürer. Yapacağınız tepsi büyüklüğünde yağlı kağıt hazırlayın.

Hamuru ikiye bölün, hamur elinize yapışıyorsa elinizi hafifçe yağlayabilirsiniz.

Yağlı kağıdın üzerine alıp yuvarlak şekil verin, kenarlarından ve ortasından parmaklarınızla baklava veya kare şekli verin ve tepsiye kağıtla birlikte koyun.

Mayayı tepside yarım saat bekletin, şekli tekrarlayın ve dikkatlice kontrol edin.

Yumurta sarısı, yağ ve yoğurt karışımını karıştırın, susam ve çörek otu ekleyin ve 200° fırında altın rengi olana kadar servis yapın.

AFİYET OLSUN. 😋

Not: Normal maya veya hazır kuru maya ile kendi pidenizi yapabilirsiniz.

Evde Kolay Ramazan Pide Tarifi için Sahne Resimleri Yapımı:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın