Bu turşu suyunun kalitesi o kadar iyidir ki, tereddüt etmeden her şeyde kullanabilirsiniz. Resimdeki kırmızı lahana hariç diğer üç kavanoz için bu ölçü iyiydi.
Not: Turşuları 5 litrelik bir kavanoza dökecekseniz su miktarını yarı yarıya azaltın.
Turşu suyu için:
Suyu kaynatıyoruz içine malzemeleri atıyoruz eritip soğumasını bekliyoruz.
Turşu malzemelerini dilimler halinde boş bir kavanoza koyuyoruz (ortasını boşluk kalmayacak şekilde bastırıyoruz)
Hazırladığımız ve soğuduğumuz turşu suyunu döküp dereotu koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
Bu kadar. En zor kısım turşunun oturmasını beklemek.
Not: Lahanayı tuz serpip biraz karıştırıp 1-2 saat beklettikten sonra lahana terleyecek ve boncuk haline gelecektir. ve turşuyu süzün ve kurutun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]