Çok pratik ama tatmin edici…
Basit ve lezzetli bir Kisir tarifi için önce bulguru sıcak suda bekletin ve kapaklı derin bir kapta 10-15 dakika bekletin.
Beklerken soğanı ince ince doğrayın ve tavaya yağı dökün ve soğanı kızartın.
Sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
Karıştırma; 3-4 dakika sonra fırından çıkarın ve ilk ateşten sonra suyunu çıkararak dinlendirilen bulgurla karıştırın.
Bu işlem sırasında tahta kaşık kullanın, doğrudan elinizle bastırmayın.
Ardından baharatları ve diğer malzemeleri sıralayıp biraz karıştırın.
Gerekirse elle sürün. Biraz soğuk servis edebilirsiniz.
Sade ve tatlı arpa hazır.
O kadar lezzetli ki hala sıcakken yemeden edemedim 🙈
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]