Kışın domates ve biber var ama yazın tabii ki kokusu ve tadı yok.
Konserve Menemen için acı ve tatlı biberleri yıkayıp saplarını temizleyip kesiyoruz.
Yağı biraz kızarana kadar çeviriyoruz.
Domates salçası veya yumurta domatesleri lezzetlidir.
Çöpü temizliyoruz ve rondodan ve kabuğundan çıkarıyoruz.
Rondo da kabuğu çok iyi temizler.
Domatesin kabuğundaki faydalı besinleri kaybetmeyiz.
Biberlerin üzerine domates püresini ekleyip pişirin.
Çorba koyulaşınca bir kaşık tuz döküp dezenfektan şişelerini sıcak suyla dolduruyoruz. Yeni bardak kullanıyoruz.
Kapakları bir süre sıcak suda bekletin. 2 kapağı arkaya 1 öne çevirip sıkıca kapatıyoruz.
Ters çevirin ve sıcak tutmak için bir masa örtüsüne sarın.
Ertesi gün kaldırabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]