Köpük kahve biblo. Köpüksüz kahve pek keyif vermez o yüzden köpüklü kahve yapmanın püf noktalarını anlatayım.
Kahvenizin kuru ve taze olduğundan emin olun. (hava geçirmez bir kapta saklayın)
Kahve yaparken kullanacağınız su soğuk olmalıdır.
Kişi başı 2 çay kaşığı veya 1 çay kaşığı kahve telvesi kullanın.
Cezveyi ocağa koymadan önce kahve, su ve şekeri karıştırın.
Cezveyi küçük brülöre yerleştirin ve kısık ateşte köpürmesini bekleyin.
İlk köpüğü aldıktan sonra 1 araba kadar kaynatın. Biraz daha köpürecek ve böylece ilk köpüğü arttıracaktır.
Kahvenizi lokum ya da ev yapımı çikolata ile servis ederseniz tadına doyamayacaksınız 🙂
Bu nefis kahveli kurabiye tarifine de buradan ulaşabilirsiniz 🙂
Hiç türk kahvesi hazırlamayanlar veya köpüklü türk kahvesi yapmayı beceremeyenler videomu izleyebilirler.
Yeni videolar için YouTube kanalıma abone olmayı unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır? Tarif malzemeleri
- 1/2 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı türk kahvesi 1 türk kahvesi bardağı su (içeceğiniz kahve fincanı)
Köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?
Kahveyi ve şekeri cezveye koyun. Su ekleyin ve karıştırın. Yüzeydeki köpük biraz patlayana kadar kısık ateşte bekletin. Fincandaki köpüklü kısmı kaşık yardımıyla alın, aynı işlemi tekrar yapın. Tencereyi tekrar ateşe koyup kısık ateşte kaynattıktan sonra kupanın kenarından boşaltıyoruz.
Not: Ocağa koyduktan sonra karıştırmaya devam ederseniz köpüksüz kahve elde edersiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]