Köstebek Turtası (Parça) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İstanbul bugünlerde toparlandı, havalar ısındı ve yaz kendini hissettirmeye başladı. Böyle zamanlarda diyetten gelen tatlılar, tatlı pastalar gelir aklıma 🙂 Evet bu işte bir terslik var 🙂

Köstebek pastanın yapımı ve süslemesi çok kolay diğerleri gibi üzerine ne koysam bu pasta kreması biraz fazla oldu ben krem ​​şanti sürdüm ama onlarda bir sıkıntı yok. Kullanacağınız pandispanyanın tabanında kalan parçaları elinizle parçalamanız yeterli.

Bu tarif, Tarifler.net.tr blog yazarı Tuba’ya ait ve ilk gördüğümde aylardır saklıyordum. Kullandığı krema, hazır pasta kreması yerine toz krem ​​şanti içeriyor. Ben elimdeki toz pastacı krema karışımını kullandım ve sonuçtan çok memnun kaldım.

Minyon olmak isteyenler hazır kakaolu pandispanya kullanabilir ama ayak tabanlarının kurumaması için biraz sütle ıslatmanız gerekiyor.

Aşk…

Köstebek Turtası Tarifi Malzemeler (Bölüm)

    3 yumurta (büyük) 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı kakao tozu 2 su bardağı un

krema için:

    2 yemek kaşığı buğday nişastası.

içeri:

Köstebek böreği tarifi nasıl yapılır (bölüm)?

Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabına alıp yüksek devirde şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip orta devirde pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız pandispanya hamurunu eşit kalınlıkta kağıdın üzerine yayın. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 14-16 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen keki fırından çıkarın ve oda sıcaklığına gelene kadar tezgahta bırakın. Orta boy bir tencereye süt, nişasta, un ve şekeri alın. Orta ateşte puding kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alıp üzerine toz haline getirilmiş pasta kreması karışımını ekliyoruz. Kalın bir doku elde edinceye kadar el mikseri ile karıştırın ve bir kenara bırakın. Bir bardak yardımıyla (ince kenarlı) pandispanyadan 10 adet alıp tepsiye dizin. Kalan parçalar elle ufalanır. Muzları dilimleyin ve 3-4 parçayı mini turta tabanlarına bölün. Hazırladığınız kremadan bir dolu yemek kaşığı kadar alıp muzların üzerine sürün. Son olarak hazırladığınız kırıntıları çöreklerin üzerine serpin. (Dilerseniz elinize alıp tek tek şekil verin.) Buzdolabında soğuyunca servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın