medyauzmani.com

Simit mumu (kapalı) – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu sabah güzel bir güne uyandık, dünkü koşuşturmayı geride bırakarak geçen zamana biraz fren yapmaya çalıştım ama nafile. Evden çalışırken bazen 7/24 çalışıyormuşsunuz gibi gelir. Bugün böyle olmasın diye ara verip birkaç satır kitap okuyayım dedim ama nafile 🙂 Bir mayayı denemek için bir gaz lambasından daha iyi bir zaman olamaz diye düşündüm. Uzun zamandır düşündüğüm ekmek tarifi ve işimi hallettikten sonra hemen mutfağa girdim.

Önceki programıma buradan ulaşabilirsiniz. Tam bir tatlı tarifi olsa da çok güzel bir tarif ama bunu da çok beğendim. Dışı çıtır çıtır olmasına rağmen içi yumuşacık bir dokuya sahiptir. Isırdığınızda çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır çıtır

Misafirleriniz geliyorsa veya gaz lambasına gidiyorsanız bu tarifi gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.
Böreklerde sıkıntı çok oluyor çünkü herkesin evinde bardak ölçüleri farklı oluyor o yüzden ölçüleri gram olarak verdim. Tarifi verilen ölçülerle deneyin ve yargıda bulunmayın.

Umarım bu gece biraz daha geri gelebiliriz. mutlu mumlar…

Aşk…

Lambalı Simit Tarifi İçin Malzemeler (Fermente)

    500 gram un 200 gram tereyağı 100 gram beyaz peynir (susuz sıvı yağ) 1 paket instant maya (10 gram) Yarım paket mahlep (10 gram) 200 gram yoğurt 1 yemek kaşığı tuz (15 gram)

Boyamak için:

    3 büyük yumurta akı, 200 gram susam, 50 gram çörek otu

Simit mum yağı tarifi (maya) nasıl yapılır?

Unu karıştırma kabına alıp ortasını açın. Tereyağı, beyaz peynir, yoğurt, maya, mahlab ve tuzu ekleyip ele yapışmayacak hamur yoğurun. Hamurdan eşit parçalar kesin. Elinizle şeride şekil verdikten sonra birleştirerek ekmek şeklini verin. Üzerine yumurta beyazı, sonra susam sürüp yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizin. Çörek otu kullanacaksanız yumurta akına batırdıktan sonra serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın