Elinize sağlık Bayan Maine, bu tarife bayıldım..
hanımefendi dedi ki
Közlenmiş kırmızı biber Közlenmiş patlıcan ve biberi sevmeyen yoktur sanırım. Kavurma işleminden sonra herhangi bir işlem yapılmasa bile yenmesi yeterli değildir. Hani çalışan hanımlar kırmızı biberi kızartır, temizler ve buzluğa koyarlar. Bir meze kışın elinizin altında hazır. Bulgaristan’a gelen arkadaşım Sevilkan da benim gibi közlenmiş biber hayranıdır. İki tip yapıyorlar.
Közlenmiş biberleri küçük parçalar halinde kesin. Tencereye yağ ve bol kremayı koyduktan sonra doğranmış biberleri 5-6 dakika soteleyin. Çok lezzetli bir tarif ama çok kremamsı olduğu için kilo aldırıyor.
– Közlenmiş biberleri ortadan ikiye kesip içlerini peynirle dolduruyorlar. İyice bastırıp yumurtaya sonra unlayıp kızartıyorlar. Size sunmak istediğim tarif çok basit. Özellikle sosu çok lezzetli, sevmediğiniz sebzeleri haşlayın, üzerine bu sosu dökün, harika oluyor.
İçerik Tablosu
Közlenmiş kırmızı biber soslu malzemeler
kırmızı biber (750 gram)
Mayıs günü:
1 limon suyu
2-3 diş sarımsak, ince kıyılmış
1 yemek kaşığı zeytinyağı
yapılışı:
Kırmızı biberi közleyip temizleyin. Dilerseniz ikiye bölebilirsiniz. Sosu bir kapta karıştırıp közlenmiş biberlerin üzerine dökün. Beklerken tatlar karışır ve kesinlikle lezzetli hale gelir.
Dilerseniz nane, maydanoz, ceviz ve beyaz peynir ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
kaydeden Mine Güngör
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]