Kravat şekeri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Bir bayram ziyaretinde teyzelerimle beraber olduğumuzu söylemiştim. Harika yemeklerinin yanı sıra bize Sivas yöresinden çok farklı ve lezzetli bir tatlı yaptı, bu tarif kayınvalidesine ait ve başka hiçbir yerde bulamazsınız.

Tam tarifini yazdığım bu tatlıyı sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. En kısa zamanda denemenizi ve bu harika lezzeti tatmanızı tavsiye ederim. Aşk…

tatlı tarifi malzemeleri

    1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı yumurta (2 adet) 1 çay bardağı tereyağı 1 paket kabartma tozu Un Hamuru kızartacak kadar sıvı yağ

Bir içki için:

    İki su bardağı şeker, iki su bardağı su, yarım limon

şeker yapımı

Kravat şekeri tarifi nasıl yapılır?

şerbet:

Tencereye şeker ve suyu koyuyoruz. Orta ateşte koyulaşmaya başlayana kadar karıştırarak kaynatın. Palamutları almadan önce 2-3 dakika limon suyunu sıkın ve kaynatmaya devam edin. Şurubu ocaktan alıp soğumaya bırakın.

hamur hazırlama:

Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. Unu azar azar ekleyin ve yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru tezgaha alıp rulo büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun ortasına bir sıra ceviz koyun, kenarlarını ortaya doğru katlayın ve hamuru ortada toplayın. 4 cm aralıklarla kesin ve resimdeki gibi uçlarını bastırarak kapatın. Hazırladığınız tatlıları hiç vakit kaybetmeden kızgın yağda kızartıp şerbetin içine atın. Şerbeti çekilen tatlıları servis tabağına alın, ılık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın