Kremalı Balkabağı Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Balkabağı çorbası denilince başta garip gelir. Bu tatlılarda kullandığımız portakal kabağı mı? Ah canım, sırada ne var! diyenleri duyar gibiyim 🙂 Aslında kuşbaşı et de yapılır pek bilinmese de daha önce sizlerle Balkabagi tarifi bile paylaşmıştım.

Balkabağımı iki üç hafta önce Armutlu’da köy pazarında kendi ekmeğini, makarnasını ve zeytinyağını yapan bir teyzeden aldım. Hatta bütün yaz mangalda yaktığımız kadar kömürü ondan almıştım aslında 🙂 Çorbadan sonra keşke bahçesinden 2-3 kabak daha alsaydım dedim.

Biz ona hep yuvarlak, kalın kabuklu kabak kabağı deriz ama aslında bu kabak, internette araştırdığıma göre tatlı siyah kabak (süt kabağı). Tatlı yapımında kullanılır. Biraz çalışmaya başladığınızda yöresel kabak çeşitlerinin olduğunu görüyorsunuz.

Kabağım kendi başına tatlı değildi. Kendine has hoş bir kokusu vardı. Pişirmeden önce bu güzel kabakları çorba kasesi olarak kullanmaya karar verdim. Önce kaşıkla, sonra karpuz kaşığıyla batırdım, iyice temizledim ve alabildiğim kadarını aldım. Tarifi ben yazacağım için çekirdeklerini çıkardıktan sonra tarttım. Ben de ekmek çekirdeklerini ayırdım 🙂

Bu lezzetli çorbaya fazladan et suyu eklemeye gerek yok bence. Kabak ve kavrulmuş unun lezzeti hindistan cevizi ile birleştiğinde ek bir müdahale gerektirmez. Tabii daha besleyici olmasını istiyorsanız kendi suyunuzu da ekleyebilirsiniz.

Maskat nedir? İlgilenenler buradan bulabilir. Ev yapımı kemik suyu için de buraya tıklayabilirsiniz.

Aşk.

Kremalı Balkabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

    250 gram kabak veya siyah kabak 1 küçük havuç 1 küçük soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 5 su bardağı su ½ paket krema (100 ml) tuz, karabiber ve muskat

Kremalı kabak çorbası tarifi nasıl yapılır?

Temizlediğiniz veya ayıkladığınız kabakları dilimler halinde kesin. Soğanları ve havuçları soyup doğrayın. Bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağını alın. Kabak, soğan, havuç ve biraz tuz ekleyip 2-3 dakika soteleyin. 5 su bardağı su ilave edip orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabak yumuşayınca blenderdan geçirin. Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı un ve tereyağını kokusu çıkana kadar kavurun ve ocağı kapatın. Kaynayan çorbadan iki kepçe alıp kavurduğunuz unu eleyin ve tenceredeki çorbaya ilave edin. Kremayı bir kaseye alın. İçine bir kase çorbayı alıp güzelce çırpın ve ardından tencereye ilave edip karıştırın. Karabiber, hindistan cevizi ve isteğe bağlı olarak bir tutam tuz ekleyin ve tekrar kaynatın. Çorbayı kabak çekirdeği ve ekstra krema ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın