Daha önce yaptığım brokoli çorbasını eşim ve arkadaşlarım çok beğendiler. Bu hafta yaptığım çorbada kıvam arttırıcı olarak patates değil un ve yağ ile hazırladığım roux kullandım.
Yağda kavrulmuş undan yapılan ve pek çok çorba ve yemekte kullandığımız koyulaştırıcının profesyonel mutfaktaki adı Roux’tur (Roux olarak telaffuz edilir). Beyaz, sarı, kahverengi ve hatta siyah renklerde yapılabilir. Tabi ki rengi unun kavrulma süresi ile doğru orantılıdır. Yiyeceğin rengine ve kullanacağınız sosa bakarak rengine karar veriyorsunuz.
Yakında aşçılık okulu bölümünde bunun hazırlanmasıyla ilgili bir makale yazacağım.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- ½ kutu brokoli 1 orta boy soğan 1 orta boy havuç 10 mantar 5-6 su bardağı sıcak su ½ kutu çiğ krema 2 yemek kaşığı sıvı yağ 3 yemek kaşığı un (sos az tuzluysa tuz ekleyebilirsiniz) 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kremalı brokoli çorbası tarifi nasıl yapılır?
Soğanları ve havuçları ince ince doğrayın. Brokoli ve mantarları yıkayın ve küçük parçalar halinde kesin. Tencereye mantarları ve doğranmış tüm malzemeleri koyup, suyu ve et suyunu ekliyoruz. Yüksek ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Margarini tavada eritip unu ilave edin ve un kokusu çıkıp kum kıvamına gelene kadar kavurun. Tencerenin altını çevirin ve kavurduğunuz unu tencereye ekleyip güzelce karıştırın. Çorbayı pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tencereyi tekrar ocağa alın ve kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Üzerine kremayı ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın ve arzuya göre krema ile süsleyin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]