Merhaba sevgili arkadaşım,
Hepimiz kendi evimizin ve mutfağımızın şefi olduğumuz için soframıza renk katmak ve tariflere yön vermek bizim elimizde. Çok sıradan tariflere 1-2 küçük dokunuş, yemeğinize gerçek bir şef havası katabilir. Bu tarif en güzel örneklerden biri 🙂
Et yemeklerinde, özellikle ızgara ve sote etlerde en sevdiğim tariflerden biri kremalı ıspanak sotesidir. Diğerleri sotelenmiş mantar ve kremasız sotelenmiş ıspanak şeklinde devam eder. Elbette patatesli pratik tarifler de var. Onlardan birini yaparsan bence masada fazladan bir şeye gerek yok.
Her zaman dediğim gibi hindistan cevizi kremalı tariflere çok yakışıyor. Kendiniz rendelerseniz lezzetine doyamayacaksınız. Maskat nedir? Nerede bulunur, bu yazıda anlattım. Tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor demiştim yazının başında. Bu Pan Steak tarifi ile mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kremalı ıspanak kızartması tarifi için malzemeler
- 1 orta boy soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 500 gr ıspanak 1 diş sarımsak ½ paket krema (100ml) tuz, karabiber ve muskat
Servis için:
- 7-8 adet çeri domates (isteğe bağlı) ceviz (isteğe bağlı) 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kremalı ıspanak kızartması tarifi nasıl yapılır?
Ispanakları soyun ve saplarından ayırın. Sirkeyi suya batırın, iki veya üç kez daha yıkayın ve süzülmesi için bir kevgir içine koyun. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Ispanağı iri iri doğrayın. Derin bir tavaya veya orta boy bir tencereye zeytinyağını ve soğanı alın. Biraz tuz ekleyin ve orta ateşte soğan pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Sarımsak ekleyin ve 1-2 kez karıştırın. Ispanakların 1/3’ünü tavaya ekleyin ve üzerini kaplayacak şekilde karıştırın, ıspanakların üzerine aynı miktarda ıspanak ekleyin ve aynı şekilde pişirin. Kalan ıspanakla birlikte tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Son olarak krema ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın. 3-4 dakika pişirin. Kullanıyorsanız ceviz ve domatesleri az yağda domatesler hafif yumuşayana kadar soteleyin. Pişirdiğiniz kremalı sote ıspanağa ekleyin. İsteğe göre ılık veya sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]