Merhaba sevgili arkadaşım,
Kestane genellikle tatlı olarak yenir veya duruma göre haşlanarak kebap olarak yenir. Yılbaşı için özel olarak pişirdiğimiz kestane pilavının elbette ayrı bir yeri var. Yılda bir gün bizimle oluyor ve ortadan kayboluyor.
Teşekkürler sevgili Ali Usta, ilk kestane yemeğimi yaptım. 100+ yıllık bir tarifteki kestane poleni yemeğini denediğimde o kadar çok sevdim ki blogum için yaptım. Etli kestane yemeğini denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim 🙂
Kremalı kestane çorbası bu kış denemeyi en sevdiğiniz çorba tariflerinden biri olacak. Eminim denediğinizde misafirleriniz çok şaşıracak 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kestane Kremalı Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram haşlanmış kestane 1 yemek kaşığı tereyağı 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 6 su bardağı su ½ çay bardağı krema ½ çay bardağı krema Tuz ve karabiber
Kestane kremalı çorba tarifi nasıl yapılır?
Tencereye soğan ve tereyağını koyun. Orta ateşte soğanları karamelize olana kadar kavurun. Kestaneleri ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin. Sarımsak ekleyin, 1-2 kez karıştırın ve su ekleyin. Orta ateşte ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin ve bir blender kullanın. Kremayı ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin, ardından ocaktan alın. Arzuya göre kıyılmış kestane ve ince kıyılmış yeşil soğan ile sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]