medyauzmani.com

Kremalı pasta – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Dünkü canlı yayından sonra sizden aldığım olumlu geri dönüşler beni çok mutlu etti. Samimiyetime inanıp beni takip edenlere sonsuz teşekkürler 🙂 “Millet” diyerek çıktığımız bu yolculukta sizleri her pazar sığınağım ve kalemim dediğim mutfağımda ağırlamak ve gününüze renk katmak dileğiyle. kendilerini bir dereceye kadar yazarak ifade edebilirler”.

Şimdi biraz geriye gidip Cumartesi günü yaptıklarımın kısa bir özetini yapayım. Cumartesi günü uzun zamandır görmediğimiz arkadaşlarımızla buluştuk. Aynı gün içerisinde iki farklı paketin mevcut olması, oldukça yoğun bir cumartesi geçirmemizi sağladı.

Sabah kahvaltı için eşimin eski sınıf arkadaşı sevgili Cecil’in evine davet edildik. Yolda biraz börek yuvarladım ve Tropikal Meyveli Kremalı Kek yaptım, tarifini vereceğim.

Henüz ılık bahara rağmen balkonda kahvaltı yaptık. Kahvaltının sonunda servis edilen pasta, tadımcılardan tam not aldı.

Kek diğer kek tarifleriyle aynı büyüklükte, en büyük farkı süt ve yoğurt yerine 1 paket çiğ krema kullanmam. Ben kalan pudingi kremaya karıştırdım.

kremalı pasta tarifi malzemeleri

    3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 paket krema (200 ml) ½ su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı tropikal meyve

yukarı:

    1 kutu krem ​​şanti 1 su bardağı soğuk süt

Kremalı pasta tarifi nasıl yapılır?

Şeker ve yumurtaları beyazlaşıp köpürene kadar çırpın. Çırpmaya devam ederken tereyağı ve kremayı ekleyin. Karışım pürüzsüz hale gelince un ve kabartma tozunu ekleyip önce düşük sonra yüksek devirde karıştırın. 2 su bardağı kuru meyveyi kek harcına ekleyin ve kaşıkla karıştırın. 28 cm kalınlığındaki kelepçeli kalıbı yağlayın ve hamuru kalıba yayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin. İçinin hazır olup olmadığını kontrol etmek için kuru bir kürdan kullanın. Soğutup kalıptan çıkardığınız kekin üzerine bir bardak süt ile krem ​​şantiyi yayın ve keserek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın