Geçen hafta Toshi ile markete gittiğimizde bir sürü sebze ve meyve aldık ve eve gelip sebzeleri buzdolabına koyduğumda aklıma ilk gelen bol vitaminli lezzetli bir çorba yapmak oldu. ve meyveler. Taze sebzeler.
Kıştan beri dondurucuda bekleyen sebzelerin stoklarını yapma fırsatım oldu.
Tarifteki tüm sebzeleri kullanmak zorunda değilsiniz, evinizdeki tüm sebzelerle yapabileceğiniz pratik bir tarif.
Çorbalarda tahılları sevdiğim için sebzeleri rendeliyorum ama daha kıvamlı, kıvamlı bir çorba isterseniz patatesi veya unu arttırıp sebzeleri doğrayıp sonra blendırdan geçirerek pişirebilirsiniz.
İçerik Tablosu
Kremalı sebze çorbası tarifi için malzemeler
- 1 orta boy soğan 1 orta boy havuç 2 orta boy patates 3 pırasa 1 demet lahana 1 kutu çiğ krema 2 yemek kaşığı un 1,5 litre sıcak su Tuz ve kırmızı biber 2 yemek kaşığı tereyağı
Kremalı sebze çorbası tarifi nasıl yapılır?
Tüm sebzeleri yıkayın, soyun ve rendeleyin. Tereyağını geniş bir tencereye alın, sebzeleri ekleyin ve yüksek ateşte 2-3 dakika soteleyin. Un ekleyin ve karıştırın. Un tamamen eriyince sıcak suyu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin. 15-20 dakika sonra kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Dilediğiniz baharatlarla sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]