Biliyor musun, bütün hafta sonunu şilte üzerinde yatarak geçirdim. Hiçbir planım olmamasına rağmen bu benim için çok sinir bozucuydu. Hafta sonu tamamen inzivaya çekilir ve karımın geçmişte hediye olarak aldığı beklenmedik bir romanı okumaya başlardım. En sevdiğim animelerden biri olan Avatar’ın ikinci sezonunu bitirmek üzereydim.
Bütün gün gazete okumuş, çay içmiş, bir ileri bir geri gitmiş, uzun zamandır üst katta yolumu bekleyen çizim tahtasına ve tuvale bir şeyler karalamıştım. Ama ne oldu?
Yakında görüşürüz…
İçerik Tablosu
Kremalı sebzeli fırında tavuk tarifi malzemeleri
- 500 gr tavuk eti (ben sırt eti kullandım) 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos malzemeleri:
- 1 adet kabak 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet orta boy kuru soğan 1 kutu krema 7-8 adet fesleğen yaprağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
Bir tarifle fırında kremalı sebzeli tavuk nasıl yapılır?
Fırının ızgara kısmını açın ve 200 dereceye kadar ısınmasını sağlayın. Tavuk etini derisinden ayırın, bir fırın tepsisine koyun, üzerine zeytinyağı gezdirin ve önlü arkalı yaklaşık 15 dakika pişirin. pişir Tavuk haşlanırken kabağı, soğanı ve havucu jülyen şeklinde (yani çok uzun) doğruyoruz. Soğanı ince ince doğrayın. Doğranmış tüm malzemeleri bir tavada veya yoksa ızgarada, ikisi de yoksa teflon tavada tuz ve yağ ekleyerek kızartın. Yüksek ateşte sebzeler suyunu salınca doğranmış taze fesleğen yapraklarını ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin. Kremayı ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin. Pişen sosu fırında pişen tavuğun üzerine dökün ve fırının ısısını 150 dereceye düşürün (bu arada fırını ızgara modundan çıkarmayı unutmayın) ve 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]