medyauzmani.com

Ahududu Kremalı Kahveli Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Ellerine sağlık, çok güzel bir pasta olmuş. Dün akşamdan beri çok hastayım, bu sabah 40 derecelik ateşle doktora gittim. soğuk almak. Bir avuç hap aldıktan sonra yeni uyandım ve başım hala zonkluyor. Dün akşam Irene’den gelen bu pastayı görünce hastaysan bu tarifi yayınlayayım ve seni bu güzel manzaradan mahrum bırakmayayım dedim.

Bu yazımızı burada bitirirken; “Hastayım, çörek istiyorum” diyorum 🙂 ve yatağıma dönüyorum ve sizi tarifle baş başa bırakıyorum 🙁

sağlıklı günler

kek malzemeleri:

    1 su bardağı çekilmiş fındık 1 tatlı kaşığı instant kahve 8 yumurta 8 kahve fincanı toz şeker 6 kahve fincanı un 1 çay kaşığı vanilya

Sos malzemeleri:

    1 su bardağı frozen 1 su bardağı frambuaz reçeli Kahve kreması için: 2,5 su bardağı taze krema 310 gram beyaz çikolata 3,5 yemek kaşığı hazır kahve

Yapılışı:

Ahududu sosu hazırlamak için. Çilekleri bir süzgeçten geçirin. Ahududu reçelini süzgeçten geçirin ve ahududu püresi ile iyice çırparak karıştırın. Karışımı bir gece buzdolabında bekletin.

Kahve kremasını hazırlamak için:

Taze kremayı bir gece buzdolabında bekletin.Bir fincan kremanın dörtte üçünü, beyaz çikolatayı ve kahveyi çelik bir tencerede karıştırın. Eriyene kadar kaynatın ve soğumaya bırakın. Kalan kremayı mikserle çırpın. Soğutulmuş çikolata karışımından bir kaşık ekleyin, sürekli karıştırarak gevşetin. Kalan kremayı ekleyin ve iyice karıştırın. Katılaşana kadar altı saat buzdolabında bekletin.

Pastayı hazırlamak için:

Kahveyi bir çay kaşığı sıcak suda eritin. Yumurtaları şekerle çırpın. Un, vanilya, çekilmiş fındık ve çözünmüş kahveyi ekleyip köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edin. Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece fırında pişirin. Soğuduktan sonra keki üçe bölün ve her iki kekin üzerine birer kahve fincanı frambuaz sosu gezdirin ve 20 dakika bekletin. Sonra yaklaşık bir fincan kahve kreması ekleyin ve iki keki üst üste yerleştirin. Kalan kek ile üst sırayı tamamlayın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayıp en az 8-10 saat buzdolabında bekletin.

Pastanın üzerini taze frambuazlarla süsleyin ve dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın