Kremalı tavuk çorbası

Kremalı tavuk çorbası tarifi için malzemeler

  • 1 tavuk göğsü (2 tavuk suyu)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt veya 100 ml krema
  • 1/2 (yarım) su bardağı şehriye
  • 7,5 su bardağı (1,5 litre) tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı biber ve tuz

eğer istersen;

  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane biberi

Kremalı tavuk çorbası tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Tavuğu yaklaşık 2 litre suda haşlayıp didikleyin.
  2. Tavaya sıvı yağı alıp un ile birlikte kavurun.
  3. Süt veya krema ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. Ardından tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin ve 10 dakika kaynamaya bırakın.
  5. Parçalanmış tavuk ve şehriye ekleyin ve şehriye yumuşayana kadar pişirin.
  6. Servis yaparken üzerine maydanoz serpebilirsiniz.
  7. Tereyağını eritip, nane ve toz biberi eritip üzerine serpebilirsiniz.

Resimli kremalı tavuk çorbası tarifi

  • börek tarifi
  • çorba
  • cömert
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

mantar kremalı çorba

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın