Öncelikle tavuğu iyice yıkayın ve küpler halinde kesin.
Bunu yaparken tavuk; dondurucudan çıkardığınız halden çok yumuşak olmadığında; yani biraz sertken keserseniz hazırlaması daha kolay olacaktır.
Mantarları yıkayıp üzerine serpin.
Zeytinyağını bir tavaya alıp kızdırıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyip biraz kavurun.
Ardından doğranmış sarımsağı ekleyip 15 saniye kavurun, ardından tavuğu ekleyin.
Tavuklar hafif pişince mantarları ilave edin.
Not: Bu sefer bir önceki günden kalan 3-4 kaşık mantar sote ettim ve tavuk iyice piştikten sonra ekledim; Mantarların çok fazla pişirilmesine gerek olmadığı için.
Tavuk ve mantarlar iyice piştikten sonra tereyağını ekleyip karıştırın. Sonra kremayı ekleyin ve üç dakika pişirin. En son tuz ve baharatları ekleyin.
Bu arada makarnanızı haşlayın. (kaynar suya köri tozu ve tuzu atın)
Daha sonra haşlanan makarnaya yeteri kadar yağ veriniz ve servise hazır halde bekletiniz.
1 limon suyu, 2 yemek kaşığı sirke, 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve kuru fesleğen tozunu karıştırıp sos yapın.
Bu sosu serpmek istediğiniz sebzelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Son olarak bir tabağa yan yana koyarak servis yapabilirsiniz.
Bir vaaz kadar ilgi çekici de olmalı değil mi?☺️
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]