medyauzmani.com

Kumru Böreği – Tatlılarım

Kim yaparsa yapsın, karım, oğlum ve kızımın en sevdiği çörek. Onlara güvercin keki denir. Hamuru akşam hazırlayıp buzdolabına koyuyorum, sabah yapıyorum. Sıcak ve lezzetli.

Kumru Böreği tarifi için öncelikle un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım.

Üzerine toz unu ekleyip kulak büyüklüğünde olana kadar yoğuralım.

Akşam yoğurup sabah yapacaksanız üzerini bir çubukla kapatıp buzdolabına koyalım. Hemen yaparsanız, hamuru iki saat dinlendirin.

O halde bezeleri hamurdan ayıralım ve bir iğne ile saralım.

İçine peynir ve sucukları koyup kapatalım.

Önce su veya süt ve pekmezde bekletelim, ardından susamları ilave edelim.

tepsiye koydum. Daha sonra 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Kumru Böreği hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın