İçerik Tablosu
TARİF – NASIL YAPILIR? :
FOTOĞRAFLAR:
Peynirli Küp Peynirli Pide tarifi için bir kaba un alınır ve ortasına bir kuyu açılır. Yumurta içeride kırılır.
Unun üst çemberine tuz dökülür. Maya ile son görüşme.
1 su bardağı ılık suya bir yemek kaşığı şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Köpük köpürdüğünde mayaya ulaşmış demektir.
Havuza yağ, süt ve maya dökülür. Hamurun yoğurulması bir çatalla karıştırılarak başlar.
Elle değil çatalla karıştırırsak hamur elimize yapışmaz ve bütün karışım birbirine yedirilir.
Daha sonra hamur elle kurutulur. Kulak gibi ekmek bulunabilir.
Un miktarını kendinize göre ayarlayın. Çünkü cam çalışır, yumurta bile sıvı ve kuru karışımı etkiler.
Ekmeğimiz kabarması için bir saat dinlendirilir.
Bu sırada etler küpler halinde kesilir. Bir tencereye alınır ve bir bardak su ile pişirilir.
Soğanlar doğranır ve yağda kavrulur. Doğranmış biberler tencereye eklenir.
Biraz kavurduktan sonra kuşbaşı etler ilave edilir. Tuz ve baharatlar değiştirilir ve karıştırılır.
Daha sonra domatesler eklenir, karıştırılır ve ocağın altı kapatılır.
Mayalı ekmeğimiz bezelere ayrılır.
Bezeler un serpilir ve oklava yardımı ile yuvarlanır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ekmekler dizilir, içine doğranmış karışım konur, rendelenmiş kaşar peyniri oraya konur, kenarları kapatılarak pide şekli verilir.
Dilerseniz önce çedar peyniri sonra küp şeklinde karışımı ekleyebilirsiniz, ben ikisinden de yaptım.
Tüm bezeler için bu yöntem kullanılır, fırına verilmeden önce pideler yağlı kağıt ile kaplanır ve fırına verilir.
Kahverengileşene kadar pişirilirler.
Piştikten sonra fırından çıkarılır ve pide kenarlarına eritilmiş tereyağı dökülür.
Sıcak servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]