Kuru domates mezesi – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Akyaka’daki son günümüzde çok sevilen mezelerimizden birini geçen eylülde sevgili teyzemin kuruttuğu domatesle yaptık. Sanırım ilk defa evde güneşte kurutulmuş domates yeme şansım oldu çünkü İstanbul’da nem ve yer sıkıntısından dolayı böyle bir imkanımız yok. O bahçe bizde nerede?

Zamanında toplanıp kurutulan domatesin, Akyaka köylerinin zeytinyağına karışması, dağlardan çıkarılan kekik (pazardan kurutulmuş, halamın dağlardan alıp bahçesinde yetiştirdiği kekikten taze) ve bademin tadı. Dacha’dan bize unutulmaz bir lezzet şöleni yaşattı.

Damak zevkimize göre iki çeşit hazırladık. Biri kekikli ve bademli hoşuma gitti, diğeri frenk soğanı, ceviz, kekik ve zeytin (zeytinler gemlik zeytindir).

Şuraya buraya yazıyorum ya da aslında bu güzellikleri kendim ve sizler için kaydediyorum. Aldığım lezzeti bu şekilde yöreden malzemelerle ne zaman birleştirebileceğim bilinmez ama mutlaka tekrar edeceğim.

Marketlerde yarı kurutulmuş veya güneşte kurutulmuş domates bulabilirsiniz. Bu meze hazırlanırken vakumlu yarı kurutulmuş domatesler tercih edilir. Kurutulmuş domates alacaksanız kaynatmayın, kullanmayın, bir kavanozda sarımsak ve zeytinyağı ile bir süre yumuşatın. (en az bir hafta)

Gittiğim için üzgünüm ama geri döneceğim…

Akyaka domatesi ve Datça bademinden doğan bu enfes mezeden yola çıkarken Akyaka’ya hediyem olsun…

Basit ama lezzetli…

Aşk…

Kurutulmuş Domates Tarifi Malzemeler

    10 adet kuru domates 1 diş sarımsak 4-5 adet beyazlatılmış kuru badem, taze ceviz veya kuru kekik İsteğe bağlı zeytinyağı Zeytinyağı Bütün karabiber İsteğe bağlı siyah zeytin

Güneşte kurutulmuş domates meze tarifi nasıl yapılır?

Kurutulmuş domatesleri 2-3 parçaya bölün. 1 diş sarımsağı ezin ve taze kekik yapraklarını elinizle doğrayın. Tüm malzemeleri zeytinyağı ile karıştırıp servis tabağına alın. Badem veya cevizleri doğrayın, üzerine domates serpin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın