Kuru Et Nasıl Yapılır?

Kuru Et Dolma Tarifi için öncelikle patlıcan ve biberlerinizi sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Ardından derin bir kaseye 2 su bardağı yıkanmış pirinç, ince doğranmış soğan, sarımsak, baharat, zeytinyağı, nar suyu ve salçayı ekleyin ve iyice karıştırın.

Ardından haşladığınız etleri ilave edip tekrar karıştırın.

Pişen biber ve patlıcanları bir tepsiye alın, soğumaya bırakın, çok dolu olmayacak şekilde teker teker doldurun ve ağzını kapatın.

Tüm kuru fasulyelerinizi doldurduktan sonra 1 yemek kaşığı salça, tuz, yarım çay kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı ile bir sos yapın, yeteri kadar su ekleyin ve malzemelerinizin üzerine dökün.

Bir kapak veya plaka ile bastırın.

Tencerenin kapağını kapatıp su kaynayana kadar pişirin.

Daha sonra 45-50 dakika pişirin. hizmet etmeye hazırlanın

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın