medyauzmani.com

Kuru Fasulye – En Sevdiğim Yemek

Kış hazırlıklarına başlamanın zamanı geldi.

Bunu yapmak için sadece fasulyeye ve bir bardak suya ihtiyacımız var.

1- Bu kuru fasulyeleri derin dondurucuya alıp çıkardığımızda yağ ve soğan ile kavurup dilediğiniz baharatlarla tatlandırıp yiyebiliriz.

2- Fasulyeyi sıvı yağ, soğan ve tereyağı ile kavurup yumurtaları kırabiliriz.

3- Fasulyeleri sıvı yağ ve soğan ile kavurduğumuzda sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp mantı gibi kızartabiliriz.

4-Fasulye ve dana eti soğan ve domates ile kavurup fasulye ile birlikte kavurmaya devam edebiliriz.

5- Eriyince yağ ve üç limon-sarımsak ekleyebiliriz.

6-Dövme yapabiliriz (Karadeniz yöresinden bir çeşit pilav ile. Tarifi aşağıdadır)

7- Kırmızı biber, yeşil biber ve soğan ve fasulyeyi kavurup üzerine karabiber ve bol pul biber ilave ederek servis edebiliriz.

8- Fasulyeli bulgur pilavı yapabiliriz.

Onunla başka neler yapabilirsiniz kim bilir.

Bu Kış Fasulye Roast Tarifini yapmak için fasulyelerimizi yıkayıp soyup küçük küçük doğrayalım.

Bir tencereye alıp 1 su bardağı su ilave edin. Kapalı bir kapakla gidip karıştırıyoruz. Sulandığında ve sulandığında iyi gelir.

Pişmemişse biraz sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin.

Pişirdikten sonra soğumaya bırakın, dondurucu poşetlerine bölün. Bir pipet yardımıyla havayı alın, birleştirin ve buzdolabınıza bırakın.

Kış Fasulye Kavurma hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın