medyauzmani.com

Kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Kötü kolesterolün düşmanı, protein ve A vitamini yönünden zengin kuru barbunya, hem yemeklerde hem de salatalarda kullanılan besinlerden biridir. Taze ve kuru börülce, kansızlığa iyi gelir, lezzetlidir. Peki kuru barbunya unu nasıl yapılır? Yaz aylarının yaklaştığı bu günlerde kilo vermeyi kolaylaştıran kuru börülce tarifini nasıl seçebileceğinize bir bakalım.

Dersler

  • Yarım kg kuru fasulye
  • 1 orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 sarı biber
  • 1 havuç
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

kuru fasulye tarifi

1. Fasulyeleri pişirmeden bir gece önce ıslatın.

2. Soğanı ve sarımsağı soyun. Soğanı doğrayın ve sarımsağı ezin.

3. Derin bir tavaya zeytinyağını alıyoruz.

4. Zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurun.

5. Kabukları soyulan domatesleri küp küp doğrayın ve tencereye alıp güzelce kavurmaya başlayın.

6. Dolmalık biberleri ayıklıyoruz, havuçları soyuyoruz, sebzeleri doğrayıp tencereye alıyoruz.

7. Sebzeler yumuşamaya başlayınca salçayı ilave edin ve kokusu kayboluncaya kadar kavurun.

8. Tuz, toz şeker ve mamayı geçecek kadar sıcak su ekleyin.

9. Yüksek ateşte kaynayıncaya kadar, kaynadıktan sonra orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

10. Fasulyeleri ve sebzeleri yumuşayana kadar pişirin.

11. Yoğurt ve pilav ile ılık veya soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

kilit nokta

İsterseniz tatlı biber veya havuç eklemeden kuru barbunya yemeği hazırlayabilirsiniz.

Önceden haşlanmış börülce kullanırsanız, yemek daha hızlı pişecektir. Bakliyat kutularını açtığımda, genellikle hepsini bir kerede kaynatırım. Bir öğün ayırıyorum ve dondurucudaki dondurucu poşetlerde saklıyorum. Özellikle acelem olduğunda havuç ya da biber eklemeden çok pratik pişiriyorum.

Çok lezzetli, sulu mevsim domatesleri kullanacaksanız, salça eklemeden damak zevkinize göre pişirebilirsiniz.

Bütün zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibi kuru barbunya da en lezzetlisi ertesi gün piştiğinde yenir.

kuru fasulye tarifikuru fasulye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın