medyauzmani.com

Kuru Kaçık – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Son iki gündür sadece yemek yapmaya ve fotoğraf çekmeye odaklanmak istiyorum ama bu mümkün değil. Mümkünse çok zorlarım, yoksa olması için çabalarım. Sonunda her şeyi çöpe attığımı görüyorum.

Koyulaştıkça daha yumuşak yiyeceklere yöneliyoruz. İşte bugünkü tarifimiz 🙂

Cacık herkesin bildiği ve farklı yorumladığı bir tariftir. Bu durumda damak zevki kadar aileden gelen alışkanlıklar üzerinde de etkisi olduğunu düşünüyorum. Örneğin cacık her zaman çok suluydu ve annemin nanesi yoktu. Kuru Cacık’ı Van Kahvaltıcı’da ilk gördüğümde sanırım çok şaşırmıştım (kahvaltıda servis etmek ve yoğurtla yapmak çok farklı görünüyordu).

Bazen toz kakaoya dereotu eklendiğini görüyorum ama bence kesinlikle lezzetini bozuyor, hatta aroması haydariye benzemeye başlıyor. Cacık yaparken sarımsak, salatalık ve yoğurdun lezzetini öldürecek çok fazla kuru veya taze baharat kullanmaktan kaçının. Fazladan bir ferahlık için abartmadan kullanılan taze nane de uygundur.

Kuru jassiğin dokusunu etkileyen en önemli şey salatalıktır. Yoğurt çok koyu değilse rendelenmiş salatalığı çok fazla ezmeden elinizle sıkarak fazla suyunu süzebilirsiniz. Katı yoğurt kullanıyorsanız süzmeden ekleyip daha kremamsı bir kıvam için karıştırabilirsiniz.

Unutmadan kacığınız buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirin ki tadını iyice çeksin.

Aşk…

Kuru Gajek Tarifi İçin Malzemeler

    4-5 badem (küçük, ince kabuklu salatalık) 7-8 taze nane yaprağı 2 su bardağı süzme yoğurt 3 diş sarımsak Tuz Sızma zeytinyağı

Kuru Gajek Tarifi nasıl yapılır?

Süzdüğünüz sütü derin ve geniş bir kaba alın ve çatalla ezin. Salatalığı yıkayıp kurulayın ve küçük bir kapta rendeleyin. (Gerekirse elinizle sıkarak suyunu süzün) Sarımsağı rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve cacıklara ekleyin. Son olarak ince kıyılmış nane yapraklarını, tuzu ekleyip karıştırın. Kacığını bir saat kadar buzdolabına koyduktan sonra servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın