Merhaba sevgili arkadaşım,
Doldurmaya bayılırım özellikle kuru biberde. Daha önce farklı kuru biber ve kuru patlıcan tarifleri yaptım. Hatta kullandığım biberleri Gaziantep gezimizde çarşıdan aldım. O biberlerin tadını hala unutamıyorum. Dilerseniz tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Uzun zamandır kuru patlıcanla farklı ve pratik bir tarif yapmayı düşünüyordum. Nihayet dün gece şansım oldu. Patlıcan yumuşayana kadar kaynatıldıktan sonra parmak kalınlığında dilimlenmesi yeterlidir.
Doldurma için kurutulmuş patlıcan kullanıldı. Kurutulmuşları dilimleyerek veya parmak şeklinde keserek haşlayıp direkt olarak kullanabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kuru patlıcan tarifi malzemeleri
- 8-9 adet iri boy kuru patlıcan (haşlanmış) 1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça 4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber
Servis için:
Kuru közlenmiş patlıcan tarifi nasıl yapılır?
Kurutulmuş patlıcanı bir tencereye kaynar su koyun ve yumuşayana kadar kaynatın. Haşlanan patlıcanın suyunu süzün, yıkayın ve süzülmeye bırakın. Süzülen patlıcan parmak kalınlığında kesilir. Soğanı doğrayın ve sarımsağı ince ince doğrayın. Soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin, salçayı ekleyin ve bir dakika daha soteleyin. Doğranmış patlıcanı tavaya ekleyin. Sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip 5-6 dakika daha kavurup ocaktan alın. Arzuya göre kızdırdığınız yağı üzerine sarımsak ve acılı yoğurt gezdirerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]