medyauzmani.com

Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Meze

Kuru Patlıcan ve Kuru Biber tarifi için önce tenceremize sıcak su koyup kuru malzemeleri pişiriyoruz. Ama bu noktada dikkatli olun, pişirip eritmeyin veya çok taze olmayın!

Pişen kuru fasulyeleri süzüp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile tencereye alıp biraz tuz ekleyip soğumaya bırakıyoruz.

Diğer yandan yoğurdu 2-3 yemek kaşığı su ile karıştırıp, sarımsak ve biraz tuz ekleyip iyice karıştırın. Soğuyan sıvı yağ ve sarımsaklı yoğurda kuru malzemeleri ekleyip karıştırın.

Şimdi son olarak küçük bir cezveye bir yemek kaşığı sıvı yağ alın, salça ekleyin, 2-3 damla su ekleyin, salçayı azaltın ve pişirin. Ardından kuru yoğurtlu tatlarımızı üzerine dökün.

Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Mezesi servise hazır.

Afiyet olsun bal şeker ❤️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın