Çocukluğumdan beri spagetti kuskusu severim. Sarımsaklı yoğurtla yemeyi veya salata yapmayı seviyorum. Eşim bu erişteyi pek sevmediği için pişirdikçe biraz daha çıtır oluyor. Tabii içimden dökmek gelmediği için, az miktarda yemek artıklarını nasıl değerlendirebilirim diye düşünüyorum hep.
Bir başka sefer de mutfakta yemek hazırlarken aklıma kuskuslu çorba yapmak geldi. Arpa maltından pek farkı olmadığı için hemen hazırlamaya koyuldum.
Bu çorbayı tıpkı arpa şehriye veya şehriye çorbası gibi salça ve domatesle yapabilirsiniz. Yayla çorbası gibi yoğurt kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
kuskus çorbası
Evinizde kalanları değerlendirmenin birçok yolu olduğunu unutmayın. Artık yemekleri kullanarak pişirme süresini kısaltabilir ve bütçenize az çok katkıda bulunabilirsiniz.
kuskus çorbası
İçerik Tablosu
Kuskus çorbası tarifi için malzemeler
- 1-5 su bardağı haşlanmış kuskus makarna 1,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 1 yumurta 1,5 yemek kaşığı tereyağ veya tuz margarin 1,5 litre su
Kuskus çorbası tarifi nasıl yapılır?
Kalan 1,5 su bardağı makarnayı bir kenara ayırın. Un, tuz, yumurta ve sütü tencereye alın. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpma teli yardımıyla çırpın. Malzemelere su ve nane ekleyin ve orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynayan çorbaya 1,5 su bardağı kuskus ekleyin. Orta ateşte 10 dakika daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]