Pide kokularının etrafımızı sardığı bu güzel günlerde ailelerimiz ve dostlarımızla sofralarımızı şenlendiriyoruz. Kahvaltı sırasında yapılan sohbetler yemeğin tadına lezzet katar.
Hafta sonunu kulübede geçirdikten sonra İstanbul’a döndük ve bu akşam ailecek ilk kahvaltımızı yaptık. Kayınvalidem geleceğimiz endişesiyle iftar sofrası hazırladı. Yaptığı kuzu yahnisini çok beğendim ve tarifini sizler için aldım.
Ramazan ayında hazırlayabileceğiniz en pratik et yemeklerinden biri de çorbadır. Lezzetli olduğu kadar göz alıcı da bu tarifteki kadar kolay yapabileceğiniz gibi havuç, patates ve hatta kestane ekleyerek eğlenceli tatlar yaratabilirsiniz. Salata, pilav ve patates kızartması ile mükemmel bir kahvaltı sofrası hazırlayabilirsiniz.
Birbirinden lezzetli ve bol vitaminli komposto tariflerine ve Pratik Sahur Tarifleri bölümüne uğramayı unutmayın.
Aşk…
kuzu güveç
İçerik Tablosu
Kuzu güveç tarifi malzemeleri
- 500 gr kuşbaşı kuzu 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı sıcak su (artırılabilir) 7-8 diş sarımsak 4 yeşil biber 2 orta boy soğan isteğe bağlı 10 arpacık soğan 10 arpacık 2 yemek kaşığı salça tuz karabiber kekik isteğe bağlı
yapılışı:
Orta boy bir tencereye zeytinyağını ve kuşbaşı etleri koyun. Et yumuşayana kadar orta ateşte kızartın. Soğanı, sarımsağı, salçayı, doğranmış biberi ve suyu ekleyip orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar (40 dakika) pişirin. Zaman zaman su eksilirse sıcak su ekleyebilirsiniz. Eti ocaktan almadan 5 dakika önce tuz ve baharatları ekleyin.
Pişen eti kızarmış patates ve pirinç pilavı ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]