Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu yaz, hatta bahardan başlayarak yazlık dışında birçok yere gittim. Bazıları iş için, diğerleri yeni yerleşim yerleri keşfetmek içindi. Son 3 yıldır favorim olan Delphin Otelleri’ni ziyaret etmeden yaz bitmez diye düşünerek yılın son tatili için Antalya’ya geldik. İyi ki geldik, uzun zamandır olmadığım kadar rahatım.
Bilirsin, ben biraz çabuk sinirlenirim ve bir yerde kalmayı seven biri değilimdir. Bu nedenle her şey dahil tatil sistemleri bana uygun değil. Bir yer dışında burası… Oldukça büyük olan bu otel size birçok ilginç aktivite sunuyor. Hem kalabalığın içindesiniz hem de istediğiniz zaman daha sessiz bir köşe bulabilirsiniz. Örneğin havuz başında kafanızı dinlemek istiyorsanız rahatlatıcı havuza, çocuğunuzla birlikte eğlenmek istiyorsanız büyük havuza, biraz macera istiyorsanız havuza gidebilirsiniz. slaytlara. Kocaman bir iskelesi de var deniz serin olsun isterseniz içecekler ayağıma gelsin.
En büyük endişem yemek olduğu için ve dünya ve Türk mutfağını iyi bir şekilde sunan 9 farklı a la carte restoran olduğu için artıları da var. A la carte restoranın harika şefi Mert Güvendeger’e bu yemeklerden bazılarını takipçilerimle mutlaka paylaşmak isterim dediğinde hiç rahatsız olmadım. Bu nedenle sizler için Kurban Bayramı öncesi iki farklı et yemeği hazırladık.
Bunlardan ilki, Osmanlı saray mutfağında son yıllarda en sevilen yemeklerden biri olan Motankana’dır.
onun tarihi;
“Kırmızı et veya tavuk, kuru meyveler, bal ve bademle yapılan Osmanlı saray mutfağı Mutancana, Fatih Sultan Mehmet Han’ın en sevdiği yemeklerdendir. 15. yüzyılda Trakya bölgesinden saray mutfağına girmiştir.
Ayrıca kendisine ve tüm ekibe ilgi ve nezaketlerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.
Tatil fotoğraflarımı merak edenler instagram hesabıma buradan ulaşabilirler. Delphin Otelleri hakkında da buradan bilgi alabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Motankana et tarifi malzemeleri
- 1 kg kuzu but 12 pırasa 5 diş sarımsak 4 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı et suyu 6 kuru incir 6 kuru kayısı 10 kuru kırmızı üzüm 10 kuru erik 20 tuzsuz badem 1 yemek kaşığı bal 1 tutam sumak 1 tutam tuz
Et suyu için:
- 1 adet kuzu incik 2 litre su 1 adet kuru soğan (soyulmuş) 1 adet havuç (iri doğranmış) 2 adet defne yaprağı 1 tutam karabiber
Kuzu kıyması tarifi nasıl yapılır?
Yapım süresi çok uzun olduğu için öncelikle kuzu pirzola yani et suyunu kuzunun but kemiğinden almalıyız. Bunun için 1 adet koyun kemiği, 2 litre su, 1 adet soğan, 1 adet havuç, 2 adet defne yaprağı, 1 tutam karabiber yaklaşık 2 saat kaynatılır. Hazırlanan et suyu süzülür ve bir kenara bırakılır. Küp şeklinde doğradığınız kuzu butu derin bir tencereye alın. Orta ateşte kaynama noktasına getirin ve tekrar çekene kadar pişirin. Tereyağını ekleyin, arpacık soğanı ve sarımsağı ekleyin ve kavurmaya devam edin. İki dakika sonra hazırladığınız suyu ekleyin ve süzün. Un hariç sırasıyla badem, incir, kayısı, kırmızı üzüm, kırmızı erik ve balı ekleyin. Son olarak unu ekleyin ve kısık ateşte beş dakika daha pişirin. Yemeğimizi ateşten alıp 10 dakika beklettikten sonra servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]