Manga Lahana tarifi için öncelikle bir tencerede lahanamızı haşlayalım.
Kilit nokta: Çok fazla kaynatmamaya dikkat edin. Aksi takdirde, onları sarmada sorun yaşarsınız. Beş dakika sıcak suda kalırsa lahanayı yok etmeye yeter.
İşlerimizi yan yana yapalım.
Yıkanmış pirincin içine ince kıyılmış soğan, sarımsak ve maydanozu döküyoruz.
İpucu: İnce bir şekilde serpmeniz gerekir.
Kıymayı ekleyelim ardından tuz ve baharatları ekleyelim.
Salçamızı ekledikten sonra 1 su bardağı sıvı yağı ekleyelim.
Yarım limon sıkalım ve iyice karıştıralım (baharatlı dürümleri severim) 😋
Bir parça lahana alıp içine bir çay kaşığı koyalım ve bitene kadar bu şekilde yapalım.
Daha sonra bir tencereye birkaç dilim sarımsak koyalım, bir kaç dilim limon ve biraz sıvı yağ koyalım.
Hafif yükselene kadar sıcak su ilave edilir ve su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısılır.
Suyu çekene kadar pişirelim 30 dakikamı aldı 🙂
Lahana Mangası hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]