Lahana Sarması Tarifi için öncelikle beyaz lahananın yaprakları ayrılarak hazırlanır ve siyah yaprakların sapları yıkanır.
Lahana az tuzlu, sıcak suda haşlanır.
Pirinç bol su ile 20 dakika yıkanır.Suda uzun süre bekletilip suyu süzülerek hazırlanır.
Soğan, sarımsak, soyulmuş domates ve maydanoz ince ince kıyılır.
Tüm malzemeler bir karıştırma kabına alınarak domates, yağ, baharat ve limon ile karıştırılarak hazırlanır.
Lahana folyoya sarılıp tencereye yerleştirildikten sonra ağır toprak kap ters çevrilir.
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
Bir tavada yağ kızdırılır, salça eritilir ve kuru nane ilavesi ile ocaktan alınan sos tabaklara eşit şekilde dökülür.
Daha sonra; Kapağı kapalı olarak dinlendirilir ve servis edilir.
Karışık Lahana Rulosu hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]