Lahmacun Böreği Tarifi Lahmacun Böreği Nasıl Yapılır?
Eti bir kaseye alıyoruz
Soğanları, biberleri ve domatesleri ve maydanozu çok inceltmeden mutfak robotuna alıyoruz.
Malzemeleri kıymanın altına alıyoruz
Bitkisel yağ, salça, tuz ve baharatları ekleyip elimizle iyice karıştırarak lahmacun elde edin.
Sos için süt, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı bir kapta ezip çırpma teli ile çırpıyoruz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz
Yufkayı üstüne ve kenarlarına dizip üzerine sosu yayıyoruz.
İkinci yufkayı tepsi büyüklüğünde sallayarak yayıyoruz sosu da koyuyoruz
Üçüncü hamuru buruşturarak yayıyoruz
Kalan yufkayı tepsiye alıp kalan sosu yayıyoruz.
Hazırladığımız kıymayı bir tepsiye alıp hamurun üzerini örtecek şekilde yayıyoruz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarın, fırın tepsisine koyun ve 1-2 dakika bekleyin.
Kağıdı alıp uzun kısmından alttaki kağıt yardımı ile dikkatlice sarıyoruz ve bir parmak kalınlığında kesiyoruz.
Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiyoruz.
Yanında bir bardak çay veya ayran ile servis ediyoruz.
Lahmacun sütü hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]